Ecovat mooie businesscase voor Gelderland

Slim en Voordelig OnlineNieuws

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV is bezig een vestiging van Ecovat naar Gelderland te halen. Op hun website is de volgende tekst geplaatst over Ecovat:

“Ecovat heeft een door vele partijen als veelbelovende bevonden toepassing ontwikkeld om warmte en koude op te slaan, waarbij de bouwkosten beduidend lager zijn dan bij diepte opslag. Ook is het systeem beduidend efficiënter. Daarnaast bevindt het megavat zich onder de grond, waardoor het weinig inbreuk maakt op de omgeving. Wij zien goede toepassingen voor de energiehuishouding op bedrijfsterreinen, de glasbouwsector, warmtenetten, etc. Binnenkort gaan we met de provincie Gelderland en Kiemt rond de tafel.”

Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV ontwikkelt en begeleidt innovatieprojecten en helpt ze te financieren. Oost NV begeleidt internationale ondernemers naar Gelderland en Overijssel, vernieuwt bedrijvenparken en ICT-infrastructuur. PPM Oost, het participatiebedrijf van Oost NV, participeert in innovatieve bedrijven en beheert innovatiefondsen. Met hart voor de kenniseconomie van Oost-Nederland zijn we sterk in Agro-Food, Life Sciences, High Tech, Energie en de Maakindustrie.

Meer informatie over Ontwikkelingsmaatschappij Oost NV vindt u hier.