Ecovat op Energy Storage Paviljoen tijdens Vakbeurs Energie 2018

EcovatEvents, Nieuws

vakbeurs energie 2018

Van 9 tot en met 11 oktober 2018 vindt de 14e editie van de Vakbeurs Energie plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Ecovat staat op het Energy Storage NL Paviljoen (stand 06.E023) en is onderdeel van het programma van de Energy Storage Day.

vakbeurs energieDe Vakbeurs Energie is uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energie en warmte bezig is. Er zijn ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies. Uniek is de verbinding tussen verschillende sectoren gebouwde omgeving, industrie en mobiliteit. De beurzen Ecomobiel en Industrial Heat & Power vinden plaats op dezelfde dagen en locatie.

In 2017 kwamen 11.496 bezoekers naar de Vakbeurs Energie. Ook dit jaar staan de Brabanthallen weer in het teken van duurzame innovatie in energieopwekking en besparing in de gebouwde omgeving en industrie.

De markt voor energieopslag is volop in beweging

Opslag is onmisbaar voor een betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem en dé sleuteltechnologie van de toekomst. Zowel opslag achter de meter als bulkstorage ontwikkelen zich razendsnel. In Nederland zijn dit jaar veel nieuwe projecten gerealiseerd of in ontwikkeling genomen. Ook aan de onderhandelingstafels van het klimaatakkoord zijn opslag en conversie vaak genoemd.

De afgelopen edities van de Vakbeurs Energie is ook de belangstelling in de energieopslag flink toegenomen. Bijna 1 op de 4 bezoekers geeft aan dat ‘opslag en distributie van energie’ hun specifieke interessegebied is. In 2017 was het seminar Energy Storage Day met ruim 250 bezoekers het best bezochte programma van de beurs.

Op woensdag 10 oktober vindt een speciale Energy Storage Day plaats. U krijgt de meest recente feiten, inzichten en verwachtingen van experts. Concrete projecten met innovatieve technologie worden gepresenteerd. Ook het Berenschot rapport over de vermeden systeemkosten bij toepassing van een Ecovat komt aan bod.

Energy Storage NL Paviljoen

Energy Storage NL verbindt bedrijven, kennisinstellingen, overheden en financiers op een betekenisvolle manier, om zo een bijdrage te leveren aan een succesvolle transitie naar schone, betrouwbare en betaalbare energie.

Op het Energy Storage NL Paviljoen vindt u leden en aspirant-leden van Energy Storage NL. Zij presenteren hun nieuwste innovaties op het gebied van opslag van duurzame energie en warmte. De locatie van het paviljoen is dit jaar aan het terras van hal 6. Ook Ecovat is daar te vinden. U bent van harte welkom op stand 06.E023.

Vakbeurs Energie

9, 10 en 11 oktober 2018
Dagelijks van 10.00 – 17.00 uur

Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK Den Bosch

vakbeurs energie