Ecovat schaalt productie op voor toekomstige groei op nieuwe locatie in Oss

EcovatNieuws

ecovat productielocatie oss

Aan de Nieuwe Waterweg 1 in Oss zijn we volop bezig met de inrichting en het opstarten van de nieuwe productiefaciliteit voor de Ecovat Prefab betonelementen. We hebben hier de beschikking over een grotere werkplaats en buitenopslag.

Gelegen nabij snelwegen en transport per water

Het voordeel van deze locatie in Oss is de ligging dicht bij uitvalswegen (A50/A59/A2) maar ook de directe aansluiting aan de Burgemeester van Veldhuizenhaven voor transport per water.

CO2 reductie bij transport en realisatie bouwprojecten

Het voordeel van transport per water zijn de lagere kosten maar ook lagere C02 uitstoot bij het transport naar de bouwlocaties. Voor veel bouwlocaties in Nederland geldt namelijk dat ze gelegen zijn aan of in de buurt van water en bereikbaar zijn per binnenvaartschip. Van hieruit kunnen we ook de lopende bouwprojecten in het buitenland beleveren, zoals Duitsland en België.

“De C02 uitstoot van het transport kan hiermee tot 90% worden beperkt.”

Een ander voordeel zijn de lagere transportkosten per ton. Een gemiddeld binnenvaart schip is geschikt voor transport van 1000 tot 1400 ton gewicht. Dit betekent dat tussen de 100 en 140 Ecovat prefab betonelementen per vracht. De C02 uitstoot van het transport kan hiermee tot 90% worden beperkt.

Nieuwe stalen bekisting voor opschaling productie Ecovat prefab elementen

Voor het opschalen van de productie van de prefab betonnen elementen is een order geplaatst bij de Firma Hendriks precon in Veenendaal. Hendriks precon is leverancier voor stalen prefab betonmallen en infra bekistingen. Het voordeel van een stalen bekisting is de vormvastheid van de mal.

Met deze kist krijgen we de beschikking om 3 stuks prefab elementen per dag compleet te kunnen produceren. Onderstaand een 3D visualisatie van de 30-Tons (!) wegende stalen bekisting. Levering staat gepland eind september begin oktober.

Bezoek productielocatie

Wilt u onze productielocatie bezoeken of heeft u vragen over de mogelijkheden van een Ecovat voor uw duurzame energie ambities? Maak dan afspraak met Managing Director en eigenaar Aris de Groot via aris.degroot@ecovat.eu. Wij staan graag tot uw beschikking.