Een kijkje in de keuken bij BOM Business Development

Slim en Voordelig OnlineIn de media

BOM Business Development is aanjager en ontwikkelaar van diverse innovatieve Brabantse initiatieven, zo ook voor Ecovat®. Ze zoeken naar groeikansen voor Brabant en zijn initiator en regisseur van samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties.

Het werk van BOM Business Development laat zich echter het best uitleggen door cases in de praktijk. Daarom brengt BOM Business Development een paar keer per jaar een ‘Kijkje in de keuken’ uit, waarin bijzondere initiatieven aan het woord komen. De artikelen geven een mooi beeld van de manier waarop de BOM revolutionaire ideeën helpt vertalen naar nieuwe business en werkgelegenheid voor Brabant.

In de derde editie van ‘Kijkje in de keuken’ vertelt Aris de Groot, managing director en eigenaar van Ecovat® energy storage system, over de rol van BOM Business Development in de groei van zijn bedrijf.

BOM business development Aris de GrootAris de Groot ontwikkelde het Ecovat®: een ondergrondse tank voor energieopslag, in de vorm van warm water, die een temperatuur van wel 90 graden kan vasthouden met minder dan 10% rendementsverlies in een half jaar. “Zie het als een grote weckpot met energie”, legt de Groot uit. “De ‘weckpot’ wordt zo goedkoop mogelijk gevuld, bijvoorbeeld met gratis zonne-energie in hartje zomer, om daar in de winter van te profiteren.” Terwijl achter het energieneutrale kantoor van De Groot in Uden een prototype in aanbouw is, dienen de eerste klanten zich aan. “Met ondersteuning vanuit de BOM scherpten mijn team en ik onze business case aan en dat opende deuren”.

De Groot steekt er veel energie in om de markt warm te krijgen voor het Ecovat®. Met resultaat. “In Brabant en Limburg hebben we een paar ‘agreements’, Groningen is in beeld en in België zijn we in gesprek.” BOM Business Development gaf zijn bedrijf op voor deelname aan een door de BOM en Vlerick Business School georganiseerde business bootcamp. “Daar hebben we veel aan gehad. We namen er onze marktstrategie nog eens goed onder de loep. Uiteindelijk kwamen we als één van de vier winnaars uit de bus met onze pitch.” Dezelfde productpresentatie droeg bij aan het verkrijgen van een subsidie TKI EnerGO en van Europese steun: het consortium KIC InnoEnergy nam een belang in Ecovat®. “Nu nog een paar partners erbij. De BOM zoekt met ons mee, op de uitkijk ook naar kansen voor nieuwe product/marktcombinaties.”

Het volledige artikel en de verhalen van andere initiatieven lezen? Deze vindt u op de website van de BOM. De case van Ecovat® vindt u op pagina 47.