Louis Hiddes, voormalig CEO van Mijnwater Heerlen, versterkt Raad van Commissarissen Ecovat

Content EcovatArtikelen, Nieuws

Louis Hiddes

Vanaf 1 februari aan de slag als strategisch adviseur

Louis Hiddes, voormalig CEO van Mijnwater Heerlen, versterkt Raad van Commissarissen Ecovat

Duurzaam energiedeskundige Louis Hiddes, voorheen CEO van Warmtenetwerkbedrijf Mijnwater BV In Heerlen, versterkt vanaf 1 februari 2020 Ecovat als strategisch adviseur.

Hiddes beschikt over brede kennis, netwerk en ervaring op het gebied van de nieuwste 5e generatie warmte/koude netwerken. Vanuit zijn deskundigheid gaat Hiddes een bijdrage leveren aan de verdere realisatie van het Ecovat Systeem.

Hiddes: “Met een Ecovat en lokale warmte- en koude netwerken kunnen hele woonwijken van het aardgas af zonder dat het elektriciteitsnet zwaarder belast wordt of er ergens fossiele centrales moeten blijven staan”.

De Veghelse onderneming Ecovat heeft een buffervat ontwikkeld waarmee 500 tot 3000 woningen per vat kunnen worden voorzien van 100% duurzame warmte of koeling.

“Hiermee is het een duurzaam en aantrekkelijk concept op basis van de meest eenvoudige vorm van duurzame-energieopslag die er is. Energie uit zon en wind opslaan als warmte in een groot betonnen vat met schoon water. Ik kijk ernaar uit om dit met alle stakeholders die bij zo’n oplossing zijn betrokken, te verkennen en mogelijk te maken. Extra aandacht zal krijgen het benutten/terugwinnen van de aanwezige energiestromen in de gebouwde omgeving. Ik denk dat het delen van ervaringen hierin net zo belangrijk is als het uitleggen van de techniek”, aldus Hiddes.

De afgelopen 20 jaren was Hiddes onder andere chief executive officer van Mijnwater, voorzitter van o.a. de Projectgroep Duurzame Energie P.W, Vereniging Esprithuis, penningmeester van de stichting Kwaliteitskeur Warmtepompen. Daarvoor werkte hij als directeur Panagro Vastgoedontwikkeling B.V. te Leidschendam en Tilburg en was hij directeur AM Energie.