System Architect

Bij Ecovat sinds september 2017

Achtergrond:

 • Software engineering, Internet of
  Things, engineering,
  programmeren, central software
  platform Stream.
 • Projecten waar infrastructuur van
  elektriciteit, gas of drinkwater
  gemanaged moet worden, in
  Nederland en het buitenland.

etienne.hilgen@ecovat.eu

ecovat ontwikkeling

Waarom werk je bij Ecovat?

Ik werk graag voor innovatieve bedrijven in de energietransitie. En dan specifiek op het gebied van opslag, zoals voor Scholt (elektrisch), Alliander en Forteiland Pampus (zelfvoorzienend, off-grid). Ecovat sluit daar mooi bij aan.

Waar hou jij je bij Ecovat mee bezig?

Ik ontwerp de centrale software die het Ecovat aanstuurt. We lezen bronnen in zoals weerdata en energieprijzen en de temperatuur in het vat en doen daar berekeningen mee. Die gaan naar de besturingscomputer in het veld en die stuurt het vat aan. Daarvoor maak ik de software en ontwerp ik de regeltechnische installatie. Dit kan bij elk project anders zijn en daarom moet je nu goed nadenken over hoe je het opbouwt.

“Van het uitdenken en concepten neerzetten tot programmeren en engineeren. Om goede besturingssoftware neer te zetten moet ik ook weten hoe de draadjes aangesloten worden.”

Hoe gaan we de energietransitie realiseren?

Uiteindelijk denk ik dat prijs bepalend is. De pieken die op het netwerk komen kun je op een slimme manier wegregelen. De software die ik ontwikkeld heb, is in staat om marktprijzen in te lezen en te combineren met andere prijsinvloeden. Op basis van prijs worden installaties aan of uit gezet.

Wat doe je in je vrije tijd?

Zeilen. Tennissen. Fietsen. En veel tijd doorbrengen met mijn zoontje en vriendin.