Logistiek Manager

Bij Ecovat sinds september 2017

Achtergrond:

  • Timmerman, zelfstandig kraanmachinist (toren-, rups- en mobiele kranen)
  • Projecten offshore (boorplatforms, windmolens) en onshore (manual rigging, industriële verhuizing)
  • Kraanspecialist, supervisor, uitvoeren maar ook lesgeven op het gebied van hijsen en heffen, opzetten en doorontwikkelen productielijn Ecovat

ko.michelbrink@ecovat.eu

ecovat ontwikkeling

Waarom werk je bij Ecovat?

Aris en ik kwamen in contact met elkaar omdat hij machinerie uit mijn bedrijf nodig had. Op een gegeven moment vroeg hij of ik bij Ecovat iets mee wilde opzetten. Nou, dat vond – en vind – ik een mooie uitdaging, want tenslotte heb ik dat nog niet eerder gedaan. Het werk is heel interessant en divers, vooral het vooruitdenken en doorontwikkelen van processen.

Waar hou jij je bij Ecovat mee bezig?

Ik ben hier naartoe gekomen voor het opzetten van de productielijn waar we nu aan werken. In september 2017 was dit een lege hal. Ondertussen hebben we alles neergezet, uitgedacht en uitgewerkt.

We zijn gaan opbouwen en tegelijkertijd proberen we de productielijn steeds verder te verbeteren. Vooral met dat laatste houd ik me bezig, want wat in theorie lijkt te werken, blijkt soms in de praktijk op detailniveau een beetje anders uit te pakken. Zo probeer ik alles weer een stap verder te krijgen en alvast vooruit te denken over de stap die volgt. Verder zoek ik uit waar we de benodigde materialen in gaan kopen door met partijen contact te zoeken en offertes op te vragen.

“Wat betreft het Ecovat denk ik dat er uiteindelijk een plug-and-play systeem ontstaat dat over de hele wereld kan worden geïmplementeerd.”

Hoe gaan we de energietransitie realiseren?

Ik weet dat we niet om die transitie heen kunnen en dat Ecovat daar een onderdeel van is. Het zal stap voor stap moeten gaan, we kunnen niet in één keer om. Voor Nederland is het interessant om daarin voorop te lopen.

Wat betreft het Ecovat denk ik dat er uiteindelijk een plug-and-play systeem ontstaat dat over de hele wereld kan worden geïmplementeerd. Het is nu al een totaalpakket dat we leveren, maar vooral maatwerk omdat elk project, omgeving en omstandigheden anders zijn. Daar zit de uitdaging.

Wat doe je in je vrije tijd?

Ik werk veel. Niet alleen bij Ecovat, maar ook deels voor mezelf. Maar als ik eraan toekom, trek ik er graag op uit met de motor. Samen met mijn vrouw of met vrienden, lekker een dagje of weekendje weg. Daarnaast zit ik in de schietsport.