System Engineer

Bij Ecovat sinds december 2016

Achtergrond:

  • HBO energietechnologie
  • Opwekking van energie op grote schaal, ondergrondse infrastructuren en ketelhuizen
  • Subsidietrajecten, project engineer stadsverwarming, internationaal project management

micha.verbeeten@ecovat.eu
+31 (0)6 19 90 48 33

ecovat ontwikkeling

Waarom werk je bij Ecovat?

Het idee dat Aris heeft uitgewerkt sprak me heel erg aan. Ik wilde graag in de duurzame energie sector werken. En qua installaties was er wel wat voorwerk gedaan, maar verder heb ik het van begin af aan mee op kunnen bouwen. De uitwerking en het ontwerpen van de installaties.

Waar hou jij je bij Ecovat mee bezig?

Ik ontwerp de installaties, de infrastructuur en de technische ruimte. Voor elk project opnieuw, want elke situatie is anders. Ik kijk wat we slimmer kunnen doen, hoe we de ervaringen uit een vorig project beter of anders kunnen toepassen. Ik ben bezig met dimensioneren van installaties, principeschema’s opstellen en berekeningen maken. Wat de diameters van leidingen worden, welke vermogens de opwekkers moeten worden, welke onderdelen je moet inkopen, offertes aanvragen, vergelijken, en uiteindelijk bestellen.

“De energietransitie kunnen we niet alleen realiseren, wij zijn een stukje van het geheel.”

Hoe gaan we de energietransitie realiseren?

Door een combinatie van verschillende technieken. De energietransitie kunnen we niet alleen realiseren, wij zijn een stukje van het geheel. Er moet zoveel gebeuren, er moeten zoveel huizen van het gas af. We hebben nog maar 30 jaar. Om onze doelen te bereiken moeten we samenwerken. Ons aandeel is gebiedsgerichte aanpak door woningen, grotere kantoren en commerciële ruimten aan te sluiten op een Ecovat.

Wat doe je in je vrije tijd?

Motor rijden, ik heb een Yamaha R6. Op vakantie gaan. Verder hou ik van vuurwerk, ik ga graag naar vuurwerkshows. Ik heb twee kinderen van 4 en 3, daar breng ik natuurlijk ook veel tijd mee door. En verbouwen. Sinds oktober 2017 wonen we in ons nieuwe huis. Daar willen we de komende jaren veel aan verbouwen.