Peter Molengraaf in Raad van Advies Ecovat

EcovatNieuws

peter molengraaf ecovat

Vanaf 1 februari is Peter Molengraaf, voormalig CEO van Alliander, betrokken bij Ecovat als onafhankelijk strategisch adviseur. Vanuit zijn brede kennis, netwerk en ervaring op het gebied van energie en energiedistributiesystemen, levert hij een waardevolle bijdrage aan de ontwikkeling van het Ecovat.

De afgelopen jaren was Peter onder andere CEO van Alliander, lid van de Raad van Toezicht van DNV GL Energy (N.V. Kema) en voorzitter van branchevereniging Netbeheer Nederland. Daarvoor werkte hij als Managing Director, Operations Manager en IT Manager bij Nuon en Shell, verantwoordelijk voor infrastructuur, verandertrajecten en Operational Excellence.

“Met een Ecovat en lokale warmte- en koude leidingen kunnen woonwijken van het aardgas af zonder dat het elektriciteitsnet zwaarder belast wordt of er ergens fossiele centrales moeten blijven staan. Hiermee is het een echt duurzaam en aantrekkelijk concept op basis van de meest eenvoudige vorm van duurzame energie opslag die er is. Energie uit zon en wind opslaan als warmte in een heel groot betonnen vat met schoon water. Ik kijk ernaar uit dit met alle stakeholders die bij zo’n oplossing zijn betrokken te verkennen en mogelijk te maken. Ik denk dat het delen van ervaringen hierin net zo belangrijk is, als het uitleggen van de techniek.”

talent voor transitie