Strategische samenwerking met Talent voor Transitie

EcovatNieuws

Ecovat is een strategische samenwerking gestart met Talent voor Transitie. Dit ontwikkelprogramma verbindt pas afgestudeerde professionals aan bedrijven die een bijdrage leveren aan de energietransitie. Op deze manier kunnen we jong talent inzetten en intern opleiden voor de Ecovat projecten.

Het eerste talent is inmiddels bij ons gestart. Strategic Product Designer Stijn Veeger gaat zich richten op duurzame energie als een service en ontwerp van de diensten in de ESCo’s.

Talent voor Transitie

Talent voor Transitie is een ontwikkelprogramma voor talent in de energiesector. Om de energietransitie te versnellen, werft en begeleidt Talent voor Transitie nieuwsgierige, enthousiaste jongeren die aan de slag willen als stuwende transitiekracht binnen de sector. Het programma zorgt voor verbinding tussen organisaties, talenten en onderwijsinstellingen.

talent voor transitie

Aanmelden voor Talent voor Transitie?

Mocht je ook gedesinteresseerd zijn in het Talent voor Transitie ontwikkelprogramma dan kun je je aanmelden op de website Talentvoortransitie.nl. Houd rekening met de volgende toelatingseisen.

  • Recent afgestudeerde WO- & HBO-ers (0-2 jaar werkervaring).
  • Met een studieachtergrond in een technische of energie gerelateerde richting.
  • Met de ambitie om impact te maken op het gebied van de energietransitie.
  • Die gedreven zijn om complexe onderwerpen aan te pakken.
  • En nieuwsgierig, enthousiast, slim en kritisch zijn.

Werken bij Ecovat?

Ecovat is gericht op groei en daarom altijd op zoek naar nieuw afgestudeerd WO- en HBO-talent.

Ben je ambitieus, gedreven en in staat om complexe projecten in teamverband aan te pakken en op te lossen, stuur dan een open sollicitatie* met CV en aanvullende motivatie naar aris.degroot@ecovat.eu.

* Sollicitaties worden vertrouwelijk behandeld en enkel intern gebruikt.