Ecovat zorgt voor een evenwicht tussen aanbod en vraag van duurzame energie. Opslag van energie en warmte is hierin de ontbrekende schakel. De mogelijkheid tot seizoensopslag biedt balans én flexibiliteit. De combinatie van onze hardware, software en services zorgt voor een comfortabel, betrouwbaar en betaalbaar energiesysteem.


 • Hardware

  Lokaal energiesysteem met seizoensopslag.

 • Software

  Slim sturen met unieke software.

 • Services

  Ontzorgen met comfort als dienst.

Neem contact op

Hardware

Lokaal energiesysteem met seizoensopslag

Het doel van een Ecovat in een energiesysteem is om evenwicht tot stand te brengen tussen aanbod en vraag van duurzame energie door middel van energieopslag. De grote opslagcapaciteit en efficiëntie maken het mogelijk om energie op te slaan over de seizoenen heen. Zo speelt Ecovat optimaal in op vraag en aanbod van energie.

Wat is Ecovat

Software

Slim sturen met unieke software

Door te acteren op de elektriciteitsmarkten en te anticiperen op de toekomstige warmtevraag, biedt Ecovat de mogelijkheid om in te kopen op momenten dat de prijs laag is. Hiervoor is een software systeem ontwikkeld. Deze software baseert zijn acties op de weersverwachting, actuele energieprijzen, de status van het Ecovat en de verwachte energievraag.

Services

Ontzorgen met comfort als dienst

Verwarming en koeling zijn geen product meer. Gebruikers van het Ecovat energiesysteem, zoals bewoners van een wijk, krijgen comfort geleverd als dienst. Per lokaal systeem kan hiervoor een speciale BV worden opgericht die comfort garandeert voor een marktconforme prijs.

 • De vastgoedontwikkelaar wordt ontzorgd.
 • Ecovat ontwerp en bouwt het lokale energiesysteem.
 • De opgerichte BV levert comfort aan de gebruiker.

Gebruikers of externe investeerders kunnen (mede-)eigenaar worden van de BV. De BV spreekt met de gemeente en met de gebruikers een duurzaamheidsgarantie af over de te leveren verwarming en koeling.